Hírek 4/9Mi is ez a Sales Funnel? Mit tud? Miben segíti a te vállalkozásodat?
A Sales Funnel-ek hozzánk kb. 2015-ben érkeztek meg, akkor kezdték el tanítani, csinálni is többen. Érdemes mindenkinek használnia, de egy kicsit mögé kell nézni, hogy mit is tud és min alapszik.


Azzal a legtöbben tisztában vagyunk, hogy milyen aloldalakra lesz szükségünk a weboldalunkon és azt is tudjuk, hogy itt milyen tartalom szerepeljen. Általában van elég konkrét elképzelés ezekről, tudjuk, hogy mit akarunk megjeleníteni, azt majd valahogy a webes meg oldja meg.

A főoldalon gondjaink vannak már, ilyenkor jönnek az unalmas bemutatkozási oldalak a főoldalra.


Azt már tudjuk és látjuk, hogy az online marketinget túl lehet cifrázni és nagyon komoly stratégiákat lehet építeni az online megoldásokra. 

De nézzük azokat az alap megoldásokat, amiket szerintem minden cégnek érdemes lenne használnia, akár egyszemélyes vállalkozásról, akár társas cégről beszélünk. 


Ha online marketingezel, akkor Facebook marketingezel, ebben az esetben pedig posztokat is írsz. Vagyis át is léptél már egy kicsit a tartalommarketing területére.


Építs fel adatbázisokat és használd is ki őket

A cikk nyomokban bevételnövelő tippeket és trükköket tartalmaznak. Hogyan és miért kell adatbázist építened magadnak? Milyen típusú adatbázist építs? És hogyan tudod ezt kihasználni? Adatbázis építési gyakorlat.


Beszéltünk az A/B tesztről. De olyanról is beszéltünk, amit már inkább profi cégek, ügynökségek tesztelnek csak le, vagy csak úgy tudsz tesztelni, ha elég sok adatod van. Összeszedtem pár dolgot, amit Neked, mint kicsinek is érdemes lenned letesztelni.


Az A/B tesztelésről már nyilván sokat hallottál, sőt, valószínűleg még alkalmazod is. Ha igen, akkor tudod, hogy milyen lehetőségeket rejt számodra, de itt még kicsit tájékozódhatsz. Ha nem használod, akkor elárulom, hogy egyszerűbb, mint gondolnád és brutál javulást hoz a marketingedben.


Kedvenc online marketing modellem

Azt lehetett sejteni, hogy ahhoz, hogy sikeresen tudjuk csinálni az online marketingünket, ki kell választanunk egy modellt és azt csiszolgatni, javítgatni, hogy még jobb eredményeket érjünk el. Ha azt érzed, hogy a klasszkus, toljuk a hirdetéseket a termékeinkre modell már kicsit kevés, akkor ezt érdemes használnod.