A vírusról már régóta tudunk, a magyarországi megjelenés meg már biztos és ennek a hatásai is elértek minket. 

Cégvezetőként nehéz helyzetben vagyunk, mert amellett, hogy elárasztottak minket a Facebook-on a hírek a vírusról, már a különböző marketingesek tanácsai is megtaláltak minket.


Jövő hét végén itt a május 25. és életbe lép a GDPR rendelet, amivel kapcsolatban úgy viselkedünk, mintha 2 héttel ezelőtt jött volna ki a rendelet. Pedig már 2016 óta velünk van.

Nagyon sok minden változik, nagyon sok mindenre kell odafigyelni. És ha azt gondolod, hogy majd egy jogász megoldja neked az egészet, akkor rossz hírem van: Ez egy összetettebb dolog, érinti a jogászt is, mert meg kell írni szabályzatokat, de érint téged is, mint online marketingező céget és még a webest, a hírlevél szoftveredet, a Google Analytics-et, a Facebook-ot, a könyvelőt, futárt stb.

 

Összetett kérdés, de elkezdtem körbejárni az online marketinghez tartozó részt, amit röviden megírok.

 

Pörgetem a hírfolyamom decemberben és nézem a karácsonyi hirdetésdömpinget. Sok mindent látok, sok a jó ajándék ötlet vagy jó kampány. De a legtöbb esetben azt látom sajnos (és tisztelet a kivételnek), hogy azért nincs annyira átgondolva ez a karácsony. Összeszedtem pár elemet, ami talán segít jövőre, hogy jobb legyen a kampányod.