Online marketinges gondolatai a Facebook új frissítéséről

A Facebook legújabb algoritmus frissítése megint lázban tart mindenkit, aki aktívan marketingezik.

 
Lehet bosszankodni, lehet "morcizni", de sajnos a szabályokat nem mi hozzuk meg, és valljuk be, hogy várható volt egy újabb ilyen lépés a Facebook-tól.
==================
Ha nem tudnád, miről van szó: A legújabb frissítés tulajdonképpen azt csinálja, hogy a hírfolyamban az üzleti posztokkal szemben a barátok, ismerősök posztjait részesíti előnyben -> ezzel hátrébb szorítva a Te bejegyzéseidet
==================
 
De mit lehet ezzel kezdeni?
> Már régóta azt vallom, hogy az egyes posztokat meg kell hirdetni, nincs nagyon más opció. Ezt több stratégia alapján is csinálhatod, én pl. mindenre teszek egy kis költést, de ami jobban megy, arra többet költök. De kiemelheted az összes bejegyzésedet is azonos költéssel
 
> Még jobban kell fókuszálnod a követőid szokásaihoz, figyelned kell a statisztikákat és tudnod kell elemezni. Mikor aktívabbak az emberek, milyen típusú posztok érnek el több embert, mikor és miért lehet nagyobb az interakciós arány.
 
> Jelentős szerepet kap a szövegezés. Most megint egy unalmasabb bejegyzést írok, de akár ezt ki si forgathatnám és egy nagyon bulváros posztot, figyelemfelkeltő posztot is kitehetnék. Ha figyelemfelkeltő, akkor többen megállnak előtte, talán még egy LIKE-ot vagy megosztást is kap és máris nő az interakciók száma, ami pedig nagyobb eléréseket fog generálni
 
> Ha az ismerősök posztjai kerülnek előtérbe, akkor a posztod megosztása még több emberhez jut el. Próbálj néha olyan "üzeneteket" adni a követőidnek, amit szívesen megosztanak és terjedni kezd a híred.
 
> Használj csoportokat vagy kezdj el csoportot építeni. Több szakmai és nem szakmai csoportban is bent vagyok és azt látom, hogy itt nagyon sok bejegyzés elér hozzám és akkor hozzád is. Itt is közzétehetsz tartalmakat, de figyelj a csoport játékszabályaira és mindig adj valamilyen értéket a csoportnak - kezeld valahogy úgy, mintha egy csaliterméket posztolnál be.
 
> Építs fel más saját csatornákat. Én elb---tam, mivel ezzel keveset foglalkoztam és most kezdem el építeni az új lehetőségeket. Például az, hogy ezt most a weboldalamon, egy blogbejegyzésben olvasod, máris egy új csatorna építése :)