TikTok hirdetéstípusok - Ismerd meg őket

TikTok hirdetéstípusok - Ismerd meg őket

Minden amit a TikTok hirdetéstípusokról tudnod kell

Hirdetnél TikTok-on? - Létrehozzuk a fiókod! Még nem mindenki hirdethet - TikTok hirdetési fiók létrehozása

Ha úgy határoztál, hogy a TikTok a megfelelő platform a cégednek, és belevágnál a kreatív hirdetések készítésébe, egy kis segítségre lesz szükséged. Hirdetési fiókot kell létrehozni. Ezt jelenleg csak a TikTok-kal szerződött ügynökségi partnerek (mint mi is!) tudnak nyitni. Sőt a hirdetésre szánt egyenlegedet is ezek a partnerek segítenek neked kezelni és kommunikálni a TikTok csapatával. Viszont amint ez elkészült, már tiéd az irányítás. A BeOnWeb csapatánál a professzionális hirdetésekre törekszünk, ezért a kampányok kezelésének, indításának terhét is átvesszük. Így neked csak a kreatív tartalomra kell fókuszálni. Ezeknek az elkészítéséhez pedig segédletet és útmutatást adunk.

TikTok hirdetési típusok

Amiben újat mutat a TikTok a Facebookhoz képest, az a többféle, inspiráló hirdetési forma. Aszerint, hogy a márkáddal éppen milyen célt tűztél ki, mit akarsz elérni, úgy érdemes hirdetned. Ahogy a cél is más, úgy azt is látni fogjuk, hogy melyik hirdetési típus hogy éri el a közönséget. Arról is említést teszünk, hogy melyikhez mennyire kell zsebbe nyúlni, mennyibe kerül a TikTok-on hirdetni.

‘Videó folyam’ hirdetés (In-feed ads)

A legnépszerűbb és legköltséghatékonyabb hirdetési forma a TikTok-on a ‘Videó folyam’ hirdetés. A hirdetők licitálnak, hogy két videó közötti hirdetési helyen megjelenhessenek a ‘Neked’ folyamban. Az itt megjelenő videók maximum 60 másodpercesek lehetnek. Minél rövidebb, annál jobb, és pont úgy néznek ki, mint az általános tiktok-ok. CTA gombot is megjeleníthetsz a videón, amivel könnyedén a landing oldaladra vezetheted a célközönségedet. A minimum beugró napi 20€-os költés.

Mivel még nem olyan elterjedt Magyarországon a TikTok hirdetés, valamint a közönség még receptív rá, ezért kiemelkedő elérésekre lehet számítani arányaiban kedvező áron. Ezt a hirdetési típust a KKV szektornak és a nagyobb méretű vállalkozásnak ajánljuk, mivel a napi 20€-s minimum költés egy hosszabb hirdetési periódusban komolyabb összegeket jelenthet.

Brand Takeover

A TikTok app megnyitásakor jelenik meg a Brand Takeover típusú hirdetés. Egy teljes képernyős, 3-5 másodperc hosszú videó hanggal, amit nem lehet átugrani. Mivel a teljes közönség láthatja, ami Magyarországon közel 2 millió felhasználót jelent, ezért látványos eredményeket ér el kattintásban is. Annak ellenére, hogy ez a hirdetés típus nem olcsó, cserébe biztos, hogy az az 1-2 napos kampány magas elérést garantál. Ezeket a hirdetéseket csak a TikTok csapata tudja elindítani, úgyhogy mi intézzük a kommunikációt.  A kreatívot viszont továbbra is tőled kérjük. 

TopView hirdetések

A TopView hirdetés nagyon hasonló a Brand Takeover-hez. Szintén teljesképernyős formátumú videó hirdetésről van szó, ami a ‘Neked’ videó folyamban jelenik meg. 60 másodperc hosszú lehet és kiváló formátum ha a márkádat népszerűsítenéd!

Hashtag kihívás

Az egyik legkreatívabb hirdetési forma. A célja az, hogy a célközönség bevonásával gyakorlatilag ellepje a TikTok-ot a márkához kapcsolódó videó tartalom. Álmodd meg a kihívást, a hashtag-et és érdemes lehet valamilyen nyereményt is felajánlani. A kampány első lépéseként először videó hirdetésekben tudod a tartalmadat megjeleníteni. Második lépésként a ‘Fedezd fel’ (Discover) résznél bannerként vagy szponzorált hashtagként.  Szintén ügynökségek tudnak segíteni ezekben a lépésekben. A kihívás oldalán pedig a felhasználók által készült videók gyűlnek, ahol az elérési eredmény exponenciálisan nő!

Márka effektek

Nagyon egyedi hirdetési forma, mikor egy márka, cég vagy hirdető saját matricát, effektet vagy filtert hoz létre. Ezeket a TikTok felhasználók a videóikban felhasználhatják. Szuper kiegészítése lehet egy hashtag kihívásnak. Fantasztikus marketing eszköz, mivel abszolút a márka életrekeltése és a célközönség aktivizálása a cél. Költségvonzata miatt szintén inkább a nagyobb cégekre és hirdetőkre jellemző hirdetési forma. Itt is a TikTok csapatának közreműködésére van szükség a létrehozásához.

+1: Influenszerek

Ahogy az Instagramon is, úgy a TikTok-on is megjelentek az influenszerek. Ők a saját témájukban, területükön leginkább termékeket népszerűsítenek. És bár ez nem hivatalos TikTok hirdetési forma, kétségkívül hatékony!

Blogger - BeOnWeb

BeOnWeb

2014. óta foglalkozunk online marketinggel, azóta hébe-hóba blogolunk is. Szívesebben dolgozunk az ügyfeleink projektjein ahelyett, hogy tanácsokat osztogatnánk vagy saját tartalmat gyártanánk.

e-mail: hello@beonweb.hu